Sütőben sült almás palacsinta sóskaremell-öntettel

írta Kárai Dávid

reklám

Sütőben sült almás palacsinta sóskaramell-öntettel, mert mikor van időnk egy ráérős reggeli, ha nem karácsonykor? Na nem kell ám túl nagy melóra gondolni, igazából az alma megpárolása jár a legtöbb idővel. A tésztát elég csak pár gyors mozdulattal kikeverni, az almát vajon megpirítani és a kettő együtt mehet is a sütőbe. 

Ezalatt pedig elkészül a karamell is, ráadásul ugyanabban a serpenyőben amiben előtte az alma volt, így isteni, gyümölcsös karaktere is lesz. Én szeretek hozzáadni a végén egy nagy csipet sót is, ettől még izgalmasabb lesz, de természetesen ez elhagyható.

Ez az adag két éhes felnőttnek elég, ha többen vagytok, bátran duplázd a mennyiségeket. Igazából később, hidegen is nagyon finom, az öntettel meglocsolva, tálból kanalazva.

Sütőben sült almás palacsinta sóskaremell-öntettel

reklám Sütőben sült almás palacsinta sóskaramell-öntettel, mert mikor van időnk egy ráérős reggeli, ha nem karácsonykor? Na nem kell ám túl nagy… Receptek Sütőben sült almás palacsinta sóskaremell-öntettel European Nyomtatás
Adag: 2 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 8 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

Az almához:

  • 1 nagy alma
  • 5 dkg vaj

A karamellhez:

  • 4 evőkanál cukor
  • ½ dl víz
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 nagy csipet só

A tálaláshoz:

  • 1 evőkanál poruckor

ELKÉSZÍTÉS

1. A tojásokat a cukorral és a sóval keverd simára. Add hozzá a lisztet és dolgozd csomómentesre. Öntsd fel a tejjel és ízesítsd vaníliával.

2. Az almához a vajat egy serpenyőben olvaszd meg, majd tedd bele a kicsumázott, gerezdekre vágott almát. Párold tíz percig, amíg az alma puhulni nem kezd. Ha elkészült, akkor óvatosan szedd ki az almákat a serpenyőből.
A tésztát öntsd kivajazott és porcukorral megszórt sütőformába, majd óvatosan tedd bele a megpárolt almagerezdeket. 200 fokon 30-35 perc alatt megsül.

3. Közben a karamellöntethez ugyanabban a serpenyőben, amiben az almát készítetted, tedd bele a cukrot és a vizet. Forrald össze, majd addig főzd, amíg szép borostyánszíne nem lesz. Akkor húzd le tűzről és óvatosan öntsd hozzá a habtejszínt. Tedd vissza főzni, de csak addig, amíg a karamell teljesen el nem olvad benne. Ha kész és szép sűrű karamellszószt kaptál, akkor adj hozzá egy nagy csipet sót és a megsült palacsintára locsolva tálald.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...