Tejfölös almatorta

írta Kárai Dávid

A múlt héten ígértem, hogy megmutatom azokat a recepteket, amit az otthonról hozott szeretetcsomagból főztem. Hát íme, itt az első, egy almatorta, amit a kertben terpeszkedő almafa szüreteléséből sütöttem.

Az van, hogy ennek a sütinek a háromnegyedét én ettem meg és egy szeletet sem bánok. Egyrészt még frissen ropogós a tetejére sült mandulás morzsa – akkor ezért imádod. Másrészt napok múltán is szaftos és puha a piskóta a tejfölnek köszönhetően, ami a tésztában van – akkor meg ezért eszed jóízűen

Én ugyan tortának sütöttem, de te megcsinálhatod tepsiben is. Ez a tetejére szórt, mandulás (ami lehetne amúgy diós is, ha neked az van otthon) morzsa felszívja az almák levét, nem hagyja őket lesüllyedni, plusz nem is sül pépesre, hanem kicsit ress marad, ami nagyon jól áll neki.

Süsd meg ebben a borongós, kora őszi időben, nagyon jó lesz!

Tejfölös almatorta

A múlt héten ígértem, hogy megmutatom azokat a recepteket, amit az otthonról hozott szeretetcsomagból főztem. Hát íme, itt az első, egy almatorta,… Receptek Tejfölös almatorta European Nyomtatás
Adag: 20 centis tortaforma Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A piskótához:

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • 17 dkg zsíros tejföl
  • 18 dkg liszt
  • 3 g szárított élesztő

A tetejére:

  • ½ kg alma
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 3 evőkanál darált mandula
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS

A puha vajt a cukorral és a fahéjjel keverd habosra, majd egyenként dolgozd bele a tojásokat. Add hozzá a tejfölt, keverd el benne, majd szitáld hozzá az élesztővel elkevert lisztet és dolgozd simára a tésztát.

Egy 20 centis tortaformát bélelj ki sütőpapírral, az oldalát vajazd ki, majd öntsd bele a tésztát. Az almákat csumázd ki, szeleteld fel és tedd egy keverőtálba. A lisztet, a nádcukrot, a mandulát és a fahéjat kevered össze és öntsd az almára. Alaposan forgasd össze, majd az almaszeleteket rendezd el a tészta tetején, a maradék mandulás morzsát pedig szórd rá.

170 fokos sütőben süsd egy órát.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...