
A múlt héten ígértem, hogy megmutatom azokat a recepteket, amit az otthonról hozott szeretetcsomagból főztem. Hát íme, itt az első, egy almatorta, amit a kertben terpeszkedő almafa szüreteléséből sütöttem.
Az van, hogy ennek a sütinek a háromnegyedét én ettem meg és egy szeletet sem bánok. Egyrészt még frissen ropogós a tetejére sült mandulás morzsa – akkor ezért imádod. Másrészt napok múltán is szaftos és puha a piskóta a tejfölnek köszönhetően, ami a tésztában van – akkor meg ezért eszed jóízűen

Én ugyan tortának sütöttem, de te megcsinálhatod tepsiben is. Ez a tetejére szórt, mandulás (ami lehetne amúgy diós is, ha neked az van otthon) morzsa felszívja az almák levét, nem hagyja őket lesüllyedni, plusz nem is sül pépesre, hanem kicsit ress marad, ami nagyon jól áll neki.
Süsd meg ebben a borongós, kora őszi időben, nagyon jó lesz!