Tiramisu jégkrém

írta Kárai Dávid

Jó, tudom, jöhettem volna ezzel a recepttel akkor is, amikor éppen tombolt a kánikula, de az a tapasztalatom, hogy az bármilyen idő is legyen, ez a tiramisujégkrém mindig elfogy.

Semmivel nem bonyolultabb, mint egy normál tiramisu, sőt, itt még a tojások sem kell habosra verni, mint az eredeti verzióban, elég csak robotgéppel összedolgozni a tejszínt a mascarponeval. A legnehezebb az benne, hogy egy éjszakát kell várni, hogy a fagyasztóban megdermedjen.

És az igazán pro tippem hozzá: ha marad a mártogatáshoz használt kávéból, akkor adj hozzá egy evőkanál cukrot, ha épp van kéznél, mehet bele egy kis rum is, majd az egészet főzd jó sziruposra. Tálalásnál ezzel tessék locsolgatni.

10% kedvezmény Kenwood termékekre
A Kenwooddal most jól jársz, hiszen a márka termékeire 10% kedvezmény jár, ha érvényesíted a KARAIDAVID10E kódot a marketworld.hu oldalon!

A bejegyzést a KENWOOD, Európa #1 konyhai robotgépmárkája támogatta.

Tiramisu jégkrém

Jó, tudom, jöhettem volna ezzel a recepttel akkor is, amikor éppen tombolt a kánikula, de az a tapasztalatom, hogy az bármilyen idő… Receptek Tiramisu jégkrém European Nyomtatás
Adag: 8 adag Előkészületi idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 5 dl tejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat (a krémbe)
  • 2,5 dl kávé
  • 1 evőkanál vaníliakivonat (a kávéhoz)
  • 20 dkg babapiskóta
  • 4-5 evőkanál kakaópor

ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt a mascarponeval, a porcukorral és egy evőkanál vanílikivonattal verd fel addig, amíg jó tartású, kemény krémet nem kapsz. A krémet felezd el és az egyik feléhez adj néhány evőkanál kávét, ettől szebben mutatnak majd a rétegek a kész jégkrémben.

Egy 30x11 centis gyümölcskenyér-formát bélelj ki sütőpapírral. A maradék kávéhoz adj egy evőkanál vaníliakivonatot (vagy rumot vagy amarettot), mártsd bele a babapiskótát és egy réteget pakolj belőle a forma aljára. Mehet rá a kávéval elkevert mascarponekrém. Ezt szórd meg kakaóporral, majd jöhet egy újabb réteg kávéba mártott piskóta, végül pedig a maradék krém.

Fagyasztóban kell neki egy éjszaka, hogy szépen megdermedjen, utána szeletekre vágva tálalhatod.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...