Cukkinitócsni túrókrémmel, buggyantott tojással

írta Kárai Dávid

Nyáron mindig annyi cukkini terem a kertben, hogy nem győzzük elfőzni őket. Mindig jól jön hozzá egy-egy új recept, vagy éppenséggel a régi klasszikusokat érdemes elővenni és újrafőzni. Ezt a cukkinitócsnit van, hogy sütőben, fasírtnak készítjük el, de bármilyen formát is öltsön, az biztos, hogy mindenhogy isteni finom.

Reszelés után jól be kell sózni, hogy a nedvesség nagy része távozzon belőle és ezután egy konyharuhába csavarva alaposan kinyomkodni, így kevesebb liszt kell majd hozzá, hogy összefogja és persze sütés után az állaga is jobb marad.

Ezzel a paprikás, rögös túrókrémmel, na meg buggyantott tojással a tetején igazai fejedelmi reggeli. A buggyantott tojások nekem úgy sikerülnek a legszebben, ha először még mielőtt feltörném, egészben a gyöngyöző vízbe teszem 10-12 másodpercre, majd ezután a vízbe egy merőkanalat állítok és ebbe ütöm bele a tojást. Ha egy-két evőkanál ecet is megy a vízbe, még biztosabb az eredmény.

Cukkinitócsni túrókrémmel, buggyantott tojással

Nyáron mindig annyi cukkini terem a kertben, hogy nem győzzük elfőzni őket. Mindig jól jön hozzá egy-egy új recept, vagy éppenséggel a… Receptek Cukkinitócsni túrókrémmel, buggyantott tojással European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

A tócsnihoz:

  • 4 kisebb cukkini
  • 1 burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 púpos evőkanál liszt

A túrókrémhez:

  • 50 dkg Rögös túró
  • 15 dkg tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál só

A buggyantott tojáshoz:

  • 4 tojás
  • 1 evőkanál ecet

ELKÉSZÍTÉS

A tócsnihoz a cukkinit és burgonyát reszeld le, sózd meg, keverd össze és hagyd állni 10 percet. Ezután öntsd le róla a folyadék nagy részét, majd tedd a zöldségeket egy tiszta konyharuhába és minden vizet nyomkodj ki belőle.

Tedd a kinyomkodott zöldségeket egy keverőtálba, add hozzá a reszelt fokhagymát, sajtot, a tojásokat, keverd el, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt is.

Kevés olajat hevíts fel egy serpenyőben, majd süsd ki benne a tócsnikat.

A túrókrémhez a Rögös túrót a tejföllel keverd el. A finomra vágott vöröshagymát olajon pirítsd meg, majd ha már üveges, add hozzá a pirospaprikát és a római köményt. Keverd össze és add az egészet a túrós krémhez. Sózd meg és alaposan keverd át az egészet.

A buggyantott tojásokhoz forralj vizet egy közepes edényben, tedd bele az ecetet. Először a tojást egészben, egy szűrőlapát segítségével tedd tíz másodpercre a gyöngyöző vízbe. Eztán tegyél egy merőkanalat a vízbe és ebbe törd bele a tojást. Főzd 2-3 percig, amíg a fehérje megszilárdul, majd óvatosan vedd ki.

Egy cukkinitócsnit kenj meg túrókrémmel, tegyél rá egy buggyantott tojást és már tálalhatod is.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...