Nyáron mindig annyi cukkini terem a kertben, hogy nem győzzük elfőzni őket. Mindig jól jön hozzá egy-egy új recept, vagy éppenséggel a régi klasszikusokat érdemes elővenni és újrafőzni. Ezt a cukkinitócsnit van, hogy sütőben, fasírtnak készítjük el, de bármilyen formát is öltsön, az biztos, hogy mindenhogy isteni finom.
Reszelés után jól be kell sózni, hogy a nedvesség nagy része távozzon belőle és ezután egy konyharuhába csavarva alaposan kinyomkodni, így kevesebb liszt kell majd hozzá, hogy összefogja és persze sütés után az állaga is jobb marad.
Ezzel a paprikás, rögös túrókrémmel, na meg buggyantott tojással a tetején igazai fejedelmi reggeli. A buggyantott tojások nekem úgy sikerülnek a legszebben, ha először még mielőtt feltörném, egészben a gyöngyöző vízbe teszem 10-12 másodpercre, majd ezután a vízbe egy merőkanalat állítok és ebbe ütöm bele a tojást. Ha egy-két evőkanál ecet is megy a vízbe, még biztosabb az eredmény.