Feta pasta – ezért a tésztareceptért őrül meg most az internet

írta Kárai Dávid

Állítólag Finnországban konkrétan elfogyott az össze feta sajt a boltokból, miután terjedni kezdett ez a recept. Nem nehéz megfejteni, mi a siker titka. Tele van csupa olyan alapanyagokkal, amit szinte mindenki szeret (sajt, paradicsom, tészta, bazsalikom), viszont egy olyan új módszerrel készül, ami eddig keveseknek jutott eszébe. A tésztaszósz kulcsa, hogy a mindent csak egy sütőformába kell dobálni, a sütőben megpirítani és utána a krémesre sült feta a paradicsom levével együtt áll össze egy krémes öntetté.

Tényleg isteni, de azért figyelni kell pár dologra. Egyrészt, hogy jó minőségű, finom legyen a feta sajt, mert a paradicsom mellett ez a lelke. Sózni maximum csak a végén szabad, mert a feta eleve elég sós. Én adtam hozzá keveset a tészta főzővizéből is, így lett igazán krémes a szósz. Feldobhatjátok pluszban szárított paradicsommal, olaj- vagy kapribogyóval, de süthettek mellé roston csirkemellett is, sőt egy jó nagy marék rukkolát is keverhettek bele.

Apró szemű tésztát használjatok hozzá, azaz ne spagettit mert arra nem fog szépen rátapadni a szósz. Penne, fussili, szarvacska – mind jó hozzá. Frissen az igazi és az sem vétek ha extra parmezánt reszeltek még rá a tálalásnál.

Feta pasta

Állítólag Finnországban konkrétan elfogyott az össze feta sajt a boltokból, miután terjedni kezdett ez a recept. Nem nehéz megfejteni, mi a siker… Receptek Feta pasta – ezért a tésztareceptért őrül meg most az internet European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő: Főzési idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 15 dkg feta sajt
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg penne tészta
  • 1 csokor friss bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS

Tedd egy kisebb tepsi közepére egészben a feta sajtot. Szórd köré a paradicsomokat, valamint a megtisztított fokhagymát. Szórd rá az oregánót és őrölj rá borsot is. Az egészet locsold meg olívaolajjal és tedd 200 fokos sütőbe 15 percre. Ezután vedd fel a sütőt 230 fokra és ha van grill fokozatod, akkor kapcsold át arra és úgy pirítsd meg a tetejét.

Közben főzd ki a tésztát, szűrd le, de a levéből tarts meg egy decit.

Ha a paradicsomok és a feta teteje megpirult, vedd ki a sütőből és villával törd össze a feta sajtot és nyomkodd szét a paradicsomokat is (néhányat félre tehetsz a tálaláshoz). Nem kell teljesen pürésíteni a paradicsomot, úgy a legjobb ha félig-meddig egyben maradnak. Ezután add hozzá a bazsalikomot, majd a tésztát és a félretett főzővizet is, majd az egészet alaposan forgasd össze. Kóstold meg, hogy kell-e sózni, de a feta és a főzővíz is sós, így lehet nem is kell bele pluszban, hanem rögtön tálalhatod is.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...