Klasszikus olasz tiramisu

írta Kárai Dávid

Kevés biztos dolog van most a hétköznapokban. Az egyik ilyen, ha a néhány tojást cukorral habosra keversz, majd egy nagy adag mascarponéval összeforgatsz és ezt a krémet kávéba mártott piskótákkal tálba rétegzed, akkor egy isteni tiramisu jön ki belőle. Kellenek most az ilyen biztos kapaszkodók, amihez bátran lehet nyúlni bizonytalan időkben is. Nem véletlenül az étel  az egyik legalapvetőbb komfortforrásunk. 

Klasszikus tiramisurecept, semmi mókolás, csak a tiszta egyszerűség és öröm.

Klasszikus olasz tiramisu

Kevés biztos dolog van most a hétköznapokban. Az egyik ilyen, ha a néhány tojást cukorral habosra keversz, majd egy nagy adag mascarponéval… Receptek Klasszikus olasz tiramisu European Nyomtatás
Adag: 4 Előkészületi idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 2 db L-es méretű tojás (vagy 3 kicsi)
  • 8 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csipet só
  • 20 dkg babapiskóta
  • 3 dl kávé
  • 2 evőkanál amaretto likőr vagy rum (elhagyható)
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat válaszd szét, majd a sárgáját 5 dkg cukorral verd fel addig, amíg sűrű nem lesz és ki ne fehéredik. Keverd hozzá a mascarponét, dolgozd simára és tedd félre.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdd el felverni, majd amikor már szép habos, de még lágy, add hozzá két részletben a maradék 3 dkg cukrot és addig verd tovább, amíg szép fényes és kemény hab nem lesz belőle.

A felvert tojásfehérjehabot 2-3 részletben egy spatulával forgasd hozzá a mascarponés keverékhez.

A szobahőmérsékletű kávéhoz add hozzá az amarettót, majd mártsd bele a babapiskótákat. Nem kell benne sokáig áztatni, elég egyesével belemártani pár másodpercre. Fontos, hogy járja át szépen a kávés keverék, de ne ázzon teljesen el a piskóta.

A piskótákból rakj ki egy sort egy kisebb tepsi vagy sütőforma aljára, tedd rá a kikevert krém felét, majd simítsd el rajta. Pakolj rá még egy sort a kávéban fürdőztetett piskótából, végül pedig kendd rá a maradék krémet.

Tedd be néhány órára a hűtőbe, majd tálalás előtt szórd meg a tetejét kakaóporral.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...