Tízperces meggyes pite

írta Kárai Dávid

Ennél egyszerűbb házi meggyes piskóta talán a világon nincs! Azt csípem benne, hogy általában mindig minden van itthon hozzá, és a az olajtól, ami a tésztába kerül még akár másnap is puha lesz a süti (persze csak abban az esetben, ha nem toljátok be az egészet még langyosan).

Remélem mondanom sem kell, hogy a gyümölcsöt tetszőleges cserélhetitek bármilyen befőttre, de akár kockázott almára, friss málnára vagy áfonyára is, sőt, még azt is simán el tudom kérzelni, hogy apróra vágott étcsokival is megszórjátok.

Szóval ez tényleg egy instant alaprecept, amit érdemes jól megjegyezni, mert például a vasárnap délutáni kapnapén fetrengős édességvágy leküzésére tökéletes.

Meggyes pite

Ennél egyszerűbb házi meggyes piskóta talán a világon nincs! Azt csípem benne, hogy általában mindig minden van itthon hozzá, és a az… Édes süti meggyes pite, meggyes piskóta, megybefőtt European Nyomtatás
Előkészületi idő:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

HOZZÁVALÓK

  • 1 üveg lecsepegtetett meggybefőtt
  • 2 csapott ek liszt
  • 285 g finomliszt
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 180 g cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 225 ml olaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. A befőttet lecsepegtetjük, majd elkeverjük két evőkanál liszttel.
  2. A lisztet a sütporral és a sóval együtt átszitáljuk.
  3. Robotgéppel a tojásokat a cukorral és a vaníliakivonattal fehéredésig keverjük, majd további folyamatos keverés mellett, több részletben, vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat.
  4. Hozzáadjuk az átszitált lisztes keveréket és homogénre dolgozzuk a tésztát.
  5. Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, majd megszórjuk a tetejét a lisztbe forgatott gyümölccsel.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 35-40 percre.

You may also like

A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében. Rendben! Bővebben...