Az a szerencse, hogy a paradicsomos tészta műfajában mindig lehet újat és izgalmasat találni, pláne ilyenkor, amikor csúcson van a friss, lédús paradicsomok szezonja.
Korábban már mutattam nektek egy konfitált verziót, illetve az egyik legnépszerűbb recept a blogon a fetával egybesült változat. Most egy viszont egy nagyon friss, könnyű és üde verziót szeretnék megmutatni, amit tényleg annyi idő összedobni, amennyi alatt megfő hozzá a tészta.
A recept okossága a szószban rejlik, hiszen a vaj és a paradicsomlé emulziója adja az alapját, ez van továbbgazdagítva sajttal és a tészta főzővizével, hogy aztán egy selymes köntös kerekedjen a spagettik köré. Az ízesítő még egy kanál frissen tört pisztácia és tényleg ez a pár hozzávaló elég is ahhoz, hogy egy pillanatra Olaszországban érezze magát az ember.
A legjobb ha jó érett és többféle paradicsomot használsz hozzá, hiszen mindegyik fajtának más-más az édességi foka, a savassága és a létartalma is.
A bejegyzést a Lurpak támogatta.