szponzorált tartalom

A szívemnek nagyon kedves ez az étel, hiszen egyszer még főzőversenyt is nyertünk vele! Igaz, azt bográcsban, más technológiával készítettük, de a lényeg ott is a friss zöldségek és persze a fűszerek kombinációja volt.
Klasszikus kis nyári egytálétel ez, amit szeretem a rajzfilmből ismernek a legtöbben, de az elkészítésének kevesen fognak neki. Tény, hogy annyira csinosan ülnek a karikára vágott zöldségek a paradicsomos mártásban, hogy rögtön meghőköl az ember, hogy tuti egy bonyolult ételről van szó, pedig korántsem.
A legtöbb munka a zöldségek felszeletelése és sorba rendezése. Mert akkor lesz finom és szép, ha felváltva követik egymást a cukkini, padlizsán és paradicsomkarikák. A vásárlásnál érdemes úgy válogatni, hogy a padlizsán és a paradicsom formára valamint átmérőre hasonló legyen a cukkinivel. Paradicsomból lehet a lucullust vagy san marzanot választani. Mindkettő egy hosszúkás, vékony héjú fajta.
Az se baj, ha kimarad kevés paradicsomszósz, mert a zölsdégekkel szépen egybesül az, ami a sütőbe kerül, így tálalásnál lehet mellé kanalazni pluszban. Más már nem is hiányzik mellőle mint egy darab friss, ropogós bagett meg egy pohár hideg búzasör a pohárba.
A bejegyzést az 1664 Blanc támogatta.