#reklám

Csak azt tudnám, hogy eddig miért nem sütöttem házi sajtos rolót? Ja, tudom, mert megeszem mindet egyedül! Ez is egy olyan étel, ami teljesen más magasságokba repül, ha ügyelsz a hozzávalókra. Itt például arra, hogy ízes, jó minőségű sajt és vaj legyen a töltelékben, mert ezek határozzák meg az ízét. Sajtból használj hozzá ementálit vagy maasdamer sajtot, de ha még jobbat akarsz, akkor reszelhetsz bele appenzeller, gruyère vagy comté sajtot is.
Arra figyelj, ha elkészíted, hogy a sütőformákat vajad meg, mielőtt rátekered a tésztát, különben nem fog lejönni (tapasztalatból mondom). Illetve ha van rá lehetőség, csak fogyasztás előtt töltsd meg őket, így ropogós marad a tésztája, nem áztatja át a töltelék.
Rolósütőt nagyobb szupermarketekben, háztartási, “kínai” boltokban könnyedén beszerezhetsz. A feltekerést érdemes úgy elkezdeni, hogy a keskenyebb végénélkezded el és így haladsz tovább. Nem muszáj az egész formára feltekerni, csinálhatsz falatnyi rolókat is, amit aztán el lehet csipegetni.